Met deze handige checklist voorkom je miskopen!

  • Zorg dat je weet wat ERP-software voor de bedrijfsvoering kan betekenen: wat is precies het doel van je aanschaf en waarom?

  • Ontdek het verschil tussen maatwerk- en standaard ERP-software: onderzoek of je voldoende hebt aan een standaard softwarepakket. Of bepaal je liever zelf waar je mee werkt en hoe dat eruit moet zien? Niet alleen is maatwerk een vraagstuk, maar ook branchespecifieke software. Voor bijna elke branche bestaat er speciale software. 

  • Weet wat de bedrijfsvoering nodig heeft: welke processen binnen je bedrijf wil je automatiseren en welke niet? Wil je dat aan elkaar gekoppeld hebben of juist apart van elkaar? Wat wil je uiteindelijk kunnen zien qua rapportages? 

  • Zorg dat je een budget hebt vastgesteld: als je van tevoren duidelijk hebt wat je uit wil/kan geven, dan is het gemakkelijker shoppen naar softwarepakketten. Hou er in die berekening ook rekening mee wat de aanschaf van software je op kan leveren in tijd en besparing!

  • Oriënteer je uitgebreid en gericht op internet en in omgeving: vraag offertes op, bekijk de systemen zelf of vraag een uitgebreide demonstratie aan. Veel softwareleveranciers komen graag bij je langs om je een feel met het systeem te geven.

Een goede voorbereiding is het halve werk zegt men, wij vinden dat dat het meeste werk is, zodra de gekozen softwareleverancier past bij je bedrijf, branche/sector en bedrijfsvoering, je wensen begrijpt en capabel genoeg is om te voorzien in uw wensen doen zij de rest van het werk voor je.   

 

Meer informatie over onze software of een gratis en vrijblijvende demonstratie aanvragen, klik hier.